En lördag i Brighton ❤❤❤

 
 
Startade med morgonpromenad på stranden idag också. Solen skiner idag men det är lite disigt ändå. Dock varmt nog att skippa jacka! Gick sedan upp mot stan och butikerna lite på måfå och ramlade över Paperchase, som jag vid frukost sa att det vore ju roligt om man ramlade över den men att jag inte tänkte leta dedikerat. Men där var den! Och lite smått och gott fick vi allt med oss också. En sväng på WH Smith för inköp av tidningar och pennor hanns också med innan samling för litterär promenad vid Brighton Pavilion. 
 
Vi sexton blev guidade av Gill Balfour under en dryg timma – och vilken tur vi hade med vädret! Det var alltså Breakfast Book Club som samordnade detta, bra jobbat! 
 
 
Där YMCA ligger idag bodde Maria Fitzherbert, som var Georg IV:s älskarinna. Kanske fanns det en tunnel mellan Royal Pavilion och detta huset – det är inte bekräftat men ganska troligt. 
 
 
Palace Pier. Vi gick inte hela vägen ut, men man får massor av atmosfär bara genom att kliva upp på den. 
 
 
Lite disigt, som sagt…! Vi gick genom flera spännande och pyttesmå gränder och passager, riktigt häftigt! 
 
 
Detta är Brightons äldsta pub, som omnämns i flera litterära verk. 
 
 
Jag tycker att detta huset var fräsigare! 
 
 
 

Detta var Brighton Hippodrome, en konsertlokal då det begav sig där såväl Beatles som Hollies och Houdini har framträtt. Nu håller det på att förfalla, men vår guide berättade att det fortfarande är riktigt pampigt därinne. Många eldsjälar jobbar för att det ska tas om hand, man har bland annat talat om att det ska bli biograf. Hoppas de får någon ordning på det! 

 
 
Old Ship Hotel (bilden lånad här) är Brightons äldsta hotell där några av bokvännerna bor och här avslutades promenaden. (Kanske var det även här Lydia Bennet ägnade sig åt frivoliteter i Stolthet och fördom…) En gruppbild på trappen kommer senare hoppas jag! Vi gick i alla fall in och parkerade oss för att ta något att dricka och prata om Starlings av Erinna Mettler som de flesta av oss läst till detta evenemang. Mycket mysigt! Här är vi, bilden är från Annettes Instagram
 
 
Vi knatade sedan om Subway för att köpa med lunch och gick tillbaks till hotellet för lite mat, kaffe, kaka, R&R (och en dusch, i mitt fall) innan gruppaktiviteterna fortsätter i kväll – med lite lösare boliner. Imorgon lämnar vi hotellet redan kring 7 för att åka mot Gatwick och sedan hemåt. Det har varit en underbar kortsemester med så många ingredienser som jag älskar: böcker, shopping, havet, promenader, god mat, goda skratt, fina samtal, vänskap och samhörighet – sådant här borde man sannerligen göra oftare ❤ 

0 reaktioner till “En lördag i Brighton ❤❤❤”

  1. Åh så hemskt tråkigt det ser ut, jag hade verkligen inte velat bara med, inte alls. (Gnisslar tänder och gråter och vill boka resa nuuuuuuuuuu!)

    Ni verkar ha det fantastiskt! Inte ett dugg avis. Inte alls.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s