En fredag i Brighton ✪✪✪

Resan gick finfint igår – jag har aldrig flugit med Norwegian förut men det kommer jag definitivt att göra igen. Hur bra som helst! Kom fram till Gatwick strax efter 19 lokal tid, hämtade tågbiljetter, tog oss till Brighton (jag gillar verkligen att åka tåg i Storbritannien) och till hotellet. Efter den resan och klättring upp för tre branta dubbeltrappor stannade vi inne, drack te och tittade på konstprogram… det går också bra. 
 
 
Ganska tidig frukost imorse – den brittiska sortens kontinental frukost, vilket man verkligen inte kan klaga på. Flingor och mjölk! Rostat bröd med ost och marmelad! Croissant med Nutella! Och bryggkaffe, otroligt nog – blaskigt, javisst, men inte odrickbart. 
 
Sedan – mot stranden! Det var bara runt 10 grader varmt så inte direkt badväder (även om somliga tuffingar / galningar tycker annorlunda) men ändå milt och inte så blåsigt. 
 
 
West Pier – eller det som återstår Den har varit stängd för besökare sedan mitten på 70-talet och sedan dess har den fallit samman mer och mer. 2003 brann den och 2010 rev man stora delar lite mer organiserat inför byggnationen av detta (bild lånad från Daily Mail, av alla ställen): 
 
 
i360 heter tornet som är någon sorts utsiktstorn och drivs av British Airways – det ligger precis i slutet på vår gata, kan man säga. (Jag tänker INTE åka upp i den, nej… ;-)) 
 
 
 
Disigt som bara den – först nu har solen kommit fram idag. 
 
 
En liten fotoutställning på stranden – jag älskar lunnefåglar och kunde inte låta bli att ta en bild på bilden. 
 
 
Oplanerad konst, n’est-ce pas? 
 
 
Vet inte riktigt vad detta är men det såg snyggt ut. 
 
 
 
Knatade upp mot staden och Royal Pavilion – gick in i parken av en slump och där hittade vi Brighton Museum & Art Gallery, där vi spenderade en härlig och mycket varierad stund. Här fanns allt från klassisk konst till porslinssamlingar och möbler, kläder, Brighton genom tiderna, ett museum för transologi där man bland annat kunde se två amputerade bröst i formalin… oerhört fascinerande. Här kommer en hög bilder både utifrån och inifrån (dock inte på de amputerade brösten, ta det lugnt): 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta är ett vattentryck över ”torget” där vårt hotell ligger. I förgrunden är då West Pier, förstås, under sina glansdagar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan – lite shopping före lunch. Waterstones levererade, förstås, såväl roliga skyltar som lokal litteratur och en knapp till min jacka. 
 
 
 
 
… och en tygkasse! 
 
 
Fish ‘n’ chips till lunch på stranden, såklart – och de hade min favoritläsk! 
 
 
Sedan letade vi rätt på Primark – jag fick med mig några koftor, en klänning, ett par t-shirts och några nagellack. Och schampo och balsam – tro det eller ej men mitt hår blir inte perfekt av att tvättas i duschcreme 😉 Sedan en sväng på Superdrug och en på Sainsbury’s för proviantering – vi är trötta och lite mosiga efter en lång dag och 12509 steg hittills – imorgon blir också intensivt och det ska bli riktigt skönt med en lugn kväll. 

0 reaktioner till “En fredag i Brighton ✪✪✪”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s