Caraval av Stephanie Garber

 
Vi skulle läsa valfritt övernaturligt till Bokbubblarna till förra träffen. Övernaturligt, sci-fi och fantastik är ju inte mina starkaste grenar, men många vänner har läst och gillat Caraval, jag påmindes om Nattens cirkus av omslaget och tänkte att tja, det kanske funkar! 
 
Det gjorde det inte. Verkligen inte. Jag började med att läsa pappersboken, sedan e-bok och sedan lyssnade jag på inläsningen av Julia Dufvenius. Det skulle jag förstås inte ha gjort, eftersom jag inte gillar hennes inläsningar i de bästa fall – här blev det närmast pornografiskt. Beskrivningen av ”heta, våta tårar” fick mig att vilja slänga mobilen i kanalen från Viktoriabron. 
 
Jag kämpar ju med fantastik i de bästa fall, och här är den även uppblandad med någon sorts förutsägbar romance – nej, det går inte. En stor del av anledningen till att jag inte står ut är ju för att jag inte förstår vad det hela går ut på. Det är någon sorts spel, någon sorts lajv, kanske, som styrs av en elaking. 
 
Jag gav den två stjärnor på Goodreads för att det fanns et bra visdomsord ganska tidigt i berättelsen, om att inte gnälla över saker man inte har utan istället glädjas åt det man har. Det är väl något vi borde minnas, inte sant? 
 
Jag var lite upprörd över att behöva berätta om en bok jag verkligen inte tyckte om på cirkelträffen – men som tur var fick En förbannad podd mig på andra tankar och jag hann lyssna på en annan bok som jag älskade! Mer om den inom kort. 
 
Boken finns att köpa här eller här. Det är första delen i en serie. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s