Everything I never told you av Celeste Ng

Det är sent 1970-tal i en småstad i Ohio när Lydia Lee försvinner från sin kinesisk-amerikanska familj. Hon är sina föräldrars favorit, och de är fast beslutna att Lydia kommer att uppfylla alla drömmar de inte lyckades med. Mamma Marilyn (som är amerikanska) hoppade av läkarutbildningen när barnen började komma, och pappa James (som är andra generationens kinesisk invandrare) fick inte undervisningstjänsten på Harvard som han ville ha. Men Lydia ska lyckas. Hon ska dessutom passa in i det amerikanska samhället på ett sätt som James aldrig kände att han gjorde. 
 
Men när hon hittas drunknad i en sjö i närheten blir det ju uppenbart – så kommer det inte att bli. 
 
Vi får följa familjens historia genom en finstämd och intensiv berättelse i tredje person – om hur Marilyn och James träffades när han var hennes lärare, om hur Marilyn försvann efter att det andra barnet Nath föddes, om hur barnen växer upp och hur pressen på Lydia blir större och större – och om hur hennes lillebror Nath inser att det börjar bli för mycket för henne, hur de kommer varann nära – och om hur yngsta systern Hannah nästan försvinner in i bakgrunden. 
 
Fantastiskt fin berättelse som verkligen engagerar – jag tycker mycket om den. 
 
 
Boken finns att köpa till exempel här eller här

0 reaktioner till “Everything I never told you av Celeste Ng”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s