Madeleine: our daughter’s disappearance and the continuing search for her av Kate McCann

Jag bodde ju i Storbritannien när Madeleine McCann försvann i Praia da Luz i maj 2007 och man kan väl, utan att vilja låta alltför blasé, säga att jag fick mitt lystmäte vad gäller nyheter om henne och familjen. Missförstå mig för allt i världen rätt nu, vad som än hände är det naturligtvis förskräckligt, men ni vet. Det blir lite för mycket. 
 
Och det dyker ju fortfarande upp artiklar i diverse sociala medier, förstås, och jag kan sällan låta bli att läsa dem. Eller titta på någon ny fantombild eller så – men jag är inte jätteengagerad. Det är elva år sedan snart, liksom. 
 
Men så hade Bokhora-Marcus plötsligt givit denna fem stjärnor på Goodreads häromveckan och då kunde jag omöjligt låta bli att läsa den. Trots allt är jag intresserad av true crime, eller vad man ska kalla det, och… ja. Intressant tidsfördriv, om inte annat. 
 
Och det är ju intressant. Om än alldeles för långt, ganska tjatigt, alldeles för mycket namn och platser och termer som jag inte riktigt orkar sätta mig in i. Men en bra sammanställd bok, fylld av smärta, sorg och saknad. Jag tycker att den är läsvärd, om än ingen fempoängare! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s