To all the boys I’ve loved before av Jenny Han

 
Jag har hört väldigt mycket om Jenny Han de senaste åren. De flesta verkar gilla henne, somliga tycker att hon är ganska platt och banal… jag har inte kommit mig för att skaffa mig en egen uppfattning ännu, boken som de flesta pratar om (The summer I turned pretty) har en så fånig titel att jag inte kan bringa mig till att plocka upp den… men så såg jag att denna dels ska bli film snart och dels kommer ut på svenska inom kort. Så varför inte! 

Jag började lyssna på den, men inläsningen var så teatralisk att jag tappade fokus totalt och gick över till tryckt version ganska snabbt. Bättre så, definitivt. 
 
Lara Jean Song Covey är en halv-koreansk, halv-kaukasisk amerikansk tjej. Hon bor tillsammans med sin pappa och sina systrar Margot och Kitty (här började Anne Frank-larmet gå) som hon står mycket nära. Det är snart dags för Margot att resa iväg till college i Skottland och detta skapar en hel del revor i vardagen. Margot gör slut med sin pojkvän, grannkillen Josh, som även Lara Jean varit förälskad i. En dag visar det sig att Josh har fått ett kärleksbrev som Lara Jean skrev till honom för längesen och Lara Jean upptäcker att alla hennes osända kärleksbrev som låg i en turkos hattlåda som hon fått av sin avlidna mamma är borta. Det visar sig snart att alla fem killar som breven var adresserade till har fått breven som aldrig, aldrig skulle ha lämnat Lara Jeans ägo. 
 
En av killarna som får ett brev blir smickrad och glad och indragen i en sorts förklädeshistoria – med ännu ett Anne Frank-namn i högsta hugg! 
 
Sedan blir det hela ganska rörigt, ganska gulligt, ganska romance och ganska förutsägbart. Och ganska underhållande, det ska sägas. Jag kommer antagligen att läsa de övriga två böckerna i serien, P S I still love you och Always and forever, Lara Jean – men inte riktigt än. 
 
 

Boken finns att köpa här eller här

 

En tanke på “To all the boys I’ve loved before av Jenny Han”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s