Huevos rancheros

Jag har varit lite sugen på att testa huevos rancheros i säkert tio år, om inte mer, när jag såg Simon Rimmer laga dem på Something for the weekend en gång. Men det har verkat lite omständligt med svarta bönor och korv och allt, och då blir det lite för tungt för frukost eller lunch… och så vidare. Men så googlade jag loss lite förut och insåg att man kan ju faktiskt hålla sig till salsa och ägg. 
 
Vaknade tidigt som bara den imorse och åt äpple, banan, lite jordnötssmör och turkisk yoghurt då – men framåt mitt på dagen var jag ju rejält hungrig igen. Sagt och gjort – vi testar väl att göra huevos rancheros då! 
 
 
Fräs hackad lök, vitlök, lite spiskummin, hackad paprika och färsk chili (om du har, annars hot sauce av något slag) i matfett. Vänd ner en tetra krossade tomater, skvätt i liberalt med balsamvinäger och en nypa socker och låt puttra ett tag, kanske en halvtimme, på ganska låg värme. Gör ett par gropar i salsan, knäck i ett ägg i varje, lägg på ett lock och låt sjuda i några minuter under lock. Jag körde fem minuter här och det hade räckt med tre och en halv. De var helt okej, men på gränsen till hårdkokta. 
 
 
Strössla på lite riven ost och servera med bröd! Egentligen ska det vara stekt tortilla, men jag hade inga sådana hemma och ingen lust att klä på mig bara för att gå och köpa tortillas… så jag tog hönökaka. Det gick också bra! Salsan hade antagligen räckt till två ägg till och därmed en person till, med mer grönsaker och kanske lite tomatpuré och lite extra vätska. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s