Blodlokan av Louise Boije af Gennäs

 
Det är över en månad sedan jag läste ut Blodlokan – tack Forum för recensionsexet! Jag skäms lite för att det tagit så lång tid att få ihop en text om den – det har ingenting med boken att göra utan snarare allmän bloggseghet. Vi ska försöka få lite ordning på remeljerna här i mars och framåt! 
 
Jag blev väldigt glad när jag fick frågan om att läsa Blodlokan – jag har läst praktiskt taget allt som Boije af Gennäs skrivit tidigare, från första förälskelsen i Stjärnor utan svindel och sedan genom allt annat och till sist millenniesviten – men det var väldigt roligt att höra att hon inte bara byter förlag utan även genre, och att detta blir första boken i en trilogi om spänningsromaner, med fokus på den lilla människans kamp mot makten. Ruskigt fascinerande – och aktuellt. 
 
När Saras pappa dör i en mystisk brand beslutar hon sig för att lämna hemstaden Örebro för Stockholm. Det är dags att starta ett nytt liv. Hon får arbete på ett kafé och ett inkvarteringsrum… men inom kort får hon rätt kontakter och klättrar upp till ett bra jobb på en PR-byrå och en glassig lägenhet på Östermalm. Det verkar ju nästan för bra för att vara sant… eller? 
 
Hemska och hotfulla saker börjar hända i Saras närhet, och det blir snart tydligt att inte allt är som det ska… 
 
Jag tycker att det är oerhört spännande från första början – mycket skickligt! Fiktion och verklighet vävs samman på ett riktigt proffsigt sätt och jag läste med andan i halsen. Det är faktiskt inte särskilt ofta jag blir så påverkad av böcker, sådär att jag blir skrämd och uppjagad på riktigt – det är ett gott betyg! Trilogin har fått namnet Motståndstrilogin, och vi kan nog räkna med att även följande titlar kommer att ta upp affärer och rättssaker i svensk historia som ännu inte är uppredda. 
 
Riktigt, riktigt bra. 
 
 
Boken finns att köpa t.ex här eller här
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s