Tematrio: Udda karaktärer

 
Denna veckan önskar LyranBerätta om tre bra romaner som kretsar runt en eller flera lite ovanliga, udda personer! 
 
Och åh, vad roligt det var att fundera på detta! Min första tanke var faktiskt just Eleanor Oliphant, som Lyran själv har med i sin lista, men jag hoppade över henne för originalitetens skull och landade till sist i…: 
 
   

   

 
Holly Golightly i Truman Capotes underbara kortroman Breakfast at Tiffany’s är sannerligen en udda fågel – okonventionell, sökande, älskvärd och mystisk. Jag vet inte hur många gånger jag har läst den men jag tröttnar aldrig. 
 
Hannah Green and her unfeasibly mundane existence av Michael Marshall Smith finns en hel hög udda karaktärer. Titelkaraktären själv är en av dem, men även farfar, Djävulen och den grinige impen skulle jag vilja sortera in som udda. Och ljuvliga. 
 
Brideshead Revisited av Evelyn Waugh är en sådan där klassiker som jag kom över hela tiden, inte minst i Linda Skugges texter på nittiotalet, men som jag absolut inte trodde var något för mig. Men så köpte jag den på ren impuls för ett antal år sedan och blev helt såld. Särskilt förtjust blev jag förstås i Sebastian Flyte och hans nallebjörn Aloysius – två sannerligen udda karaktärer. En helt fantastisk roman! 

0 reaktioner till “Tematrio: Udda karaktärer”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s