Smakebit på söndag, 25 februari 2018 – Doften av en man av Agneta Pleijel

 
Sköna söndag! Det blev ganska sent, med mycket intryck igår – men Belle and Sebastian på Gothenburg Film Studios var fantastiskt! ❤ 
 
 
Så jag tog en ganska långsam, stillsam morgon. Låg och läste länge, och åt ett par uppvärmda pannkakor med ett par baljor kaffe till frukost innan en tripp ner på stan – jag hade biblioteksböcker att lämna tillbaks, men hoppades även på att få tag på en käck förvaringskorg för garn och liknande – och hade tur hos Flying Tiger! Mycket nöjd. 
 
 
I och med korgen valde jag bort föredraget på biblioteket som jag eventuellt hade tänkt gå på – det hade blivit otympligt i hörsalen – och åkte hem via Ica istället. Har spenderat eftermiddagen med tvätt, matlagning och lite allmänt fix – och läsning, förstås! Agneta Pleijels Spådomen har varit en av mina böcker den senaste veckan och jag skulle ljuga om jag sa att jag varit otroligt engagerad… men jag ville läsa den innan jag plockade upp Doften av en man. Den har jag alltså börjat på idag – och jag är väldigt mycket mer engagerad! 
 
 
 
”Hundmannen drar med henne till en bakgård i Haga. Han har lagt märke till en överbliven skinnsoffa som hon kunde behöva. De gå dit med hundarna. Det är mörkt och soffan är täckt av ett djupt lager snö. Hundmannen knackar på en dörr och en ljushårig ung man kommer ut på gården. 
 
Han är författare, meddelar Hundmannen. Med en spade frilägger de soffan. 
 
Den har stått ute i många vintrar och ser ganska medtagen ut. De drar hem den till henne på en kärra och baxar upp den till lägenheten och hon bjuder på te. Författaren är skygg och sympatisk och talar om William Faulkner. Hon går till Dicksonska och lånar ett antal romaner av Faulkner.” 
 
Ur Doften av en man av Agneta Pleijel, Norstedts: 2017 
 
 
 
 
 
Fler Smakebitar finns att hitta hos Astrid Terese

0 reaktioner till “Smakebit på söndag, 25 februari 2018 – Doften av en man av Agneta Pleijel”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s