Och kvar stod en röd resväska av Mari Åberg

 

 
Detta var en cirkelbok för Varmprat i januari. Jag har haft den sparad i Nextorys app sedan den kom ut, tror jag, men inte kommit mig för att läsa. Som så ofta är fallet! 
 
Hanna växer upp i en fin familj i Långedrag, Göteborg, på 30-talet. Hon har en priviligierad tillvaro och drömmer om att få flytta till Köpenhamn och studera till modist en dag. Men så sker katastrofen när hon är 13 år – hennes mamma går bort och pappan gifter om sig med en mycket yngre kvinna, som sparkar ut Hanna. Med hjälp av en väninnas mamma får hon arbete och hjälp till boende i Stockholm och så bär det av. Vi får följa Hanna i många år, genom sorger, kriser och förtvivlan men även stor lycka och glädje. 
 
Jag vet inte om det är något fel på e-boken, men jag saknar ungefär femhundra kommatecken. Dessutom tycker jag att dialogen är ganska märklig på sina ställen. En bra historia är det dock, intressant med olika perspektiv på kvinnor och vad de fick göra ”förr i tiden”, den flöt på och det finns ett gott driv i berättandet. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s