Väggen av Marlen Haushofer

 

 
Alltså, jag vet inte hur jag ens ska börja skriva om Väggen. Jo, jag kan berätta att en kvinna reser till Alperna med släktingar. Hon går och lägger sig i ett tomt hus första kvällen på resan, och vaknar i ett tomt hus nästa morgon. Det är bara det att när hon går ut för att leta efter det andra upptäcker hon att hon omgärdas av en genomskinlig vägg. Allt och alla på andra sidan väggen är döda – det är bara kvinnan och ett antal djur kvar. Hon dokumenterar sin vardag under ett par år på baksidan av almanacksblad, men de räcker inte för alltid… 
 
Det blir en av de märkligaste och bästa berättelser jag någonsin läst. Det är flera veckor sedan nu, men jag har inte lyckats få ihop någon text förrän nu – och jag lyckas visst inte så bra nu heller. Men åh, så mycket frågor som väcks! Läs gärna inlägget där Kulturkollo konfererar om Väggen – de formulerar sig bättre än jag. Jag kan mest bara säga LÄS – du kommer inte att ångra dig. 
 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s