Jag fann dig av Lisa Jewell

Jag lyssnade på denna i inläsning av Maria Lyckow – tack gode gud att de har bytt inläsare av Jewells böcker! Den tredje hustrun blev ingen rolig upplevelse eftersom jag blev tvungen att bli förbannad var femte minut på uttal av platser och namn… nu blev det bättre 😉 
 
Som jag har skrivit om förut har jag läst Lisa Jewell länge – sedan de första böckerna som kom ut i slutet på 90-talet. Förändringen är verkligen markant och det är ju alltid trevligt med utveckling – även om jag nog tycker att hon var bättre när hon skrev ”mellanböckerna” – post chick-lit, pre spänning – såsom Fågelburen och Sanningen om Melody Browne och 31 Dream Street
 
I en kuststad bor den ensamstående mamman Alice, med hundar och barn och sitt arbete som konstnär – hon gör konstverk av gamla kartor. En dag hittar hon en man på stranden – utan identitetshandlingar och minne. I Croydon (tror jag att det var) sitter Lily – nygift sedan tre veckor men med en försvunnen man. Det visar sig att mannen hon tror att hon har gift sig med inte existerar och därmed kan polisen inte hjälpa henne – hon måste leta själv. 
 
Delar av boken är förstås extremt förutsägbara, men det finns en sidoberättelse som gör det hela betydligt mer intressant. Jag missförstod dock ett tidshopp vilket gjorde att jag fick spola tillbaks en bit, men det är ju sådär med ljudböcker… missar man tre ord kan man missa trettio år! 
 
Jag tror att det skulle kunna bli en riktigt bra miniserie av Jag fann dig. Jag gillar miljöerna så himla mycket – engelsk kuststad, alltså, Croydon saknar jag inte – och jag kan se det hela för mig. Det är positivt! Jag tycker kanske inte att Jewell kommer med något nytt här och är alltså inte översvallande – men visst är det underhållande. 
 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s