Anrop från inre rymden av Elin Nilsson

 
Anrop från inre rymden, som ju nominerades till Augustpriset för barn och unga, får vi läsa Elin Nilssons åtta noveller om konflikter och skav i gränslandet mellan barndom och ungdom. Ja, jag säger så, även om det förstås är lite svårt att enas om när ungdomen börjar… 
 
Det handlar om skola, om föräldrar och syskon, om sådana som är kompisar och sådana som varit. Trots att det var sisådär tjugofem år sedan jag var i dessa huvudpersoners ålder är igenkänningen förstås stor. Det är ju ett väldigt speciellt skede i livet som inte är så lätt att få grepp om och jag blir glad av att höra att många mellanstadielärare arbetar med denna bok i skolan – det måste vara ypperligt material, för det talar verkligen till alla. Somliga av novellerna är verkligen suveräna – rekommenderas! 
 
 
Boken finns att köpa här eller här
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s