Hata Gustavsberg av Agnes Lindström

 

 
Jag var först väldigt osäker på detta omslag. Så… gapigt! Men sedan insåg jag att det är nog en blinkning till just Gustavsbergsporslinet Adam: 
 
 
 
…som var farmor och farfars koppar på landet. Och då må det väl vara hänt! 
 
Men Miranda gillar inte Gustavsberg. Långt från stan och tråkigt är det också. Hennes kompisar vill aldrig göra något roligare än att ha filmkväll, medan Mirre själv kan tänka sig att kanske gå ut och rita kvinnomärken på mopeder, åtminstone. Under en extra jobbig släktmiddag överraskar hon såväl sig själv som alla runt omkring med att komma ut som lesbisk – även om hon inte är helt säker på att det verkligen är så. Men hon kommer hem och skriver en lista för och emot och tja, varför inte? Hon är inte inte lesbisk i alla fall, det är hon rätt säker på. 
 
Det blir onekligen en ganska svindlande berättelse om att ta reda på vem man är, vilka andra är och hur man ska förhålla sig till varandra. Om att prioritera och att komma till insikt – och om vänskap, inte minst! Det är hjärtskärande på sina ställen, ganska roligt på andra och i stort sett lättläst och lagom spännande. Och ganska förutsägbart, men det kan jag leva med. Dialogen är inte högklassig, men det är gott driv i språket och handlingen. Helt okej debut av Lindström! 
 
 
Läs gärna mer hos Annas bokblogg, Agnes bokblogg, Systrarna Böcker, Sagan om sagorna. Boken finns att köpa här eller här

0 reaktioner till “Hata Gustavsberg av Agnes Lindström”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s