Vi ses vid Röda Sten av Viveca Lärn

 
Enligt en gammal anteckning läste jag denna 2010 under en sömnlös natt – jag fick lite vaga minnen vid lyssningen, men inte mycket. Men det är klart, det var sju år sedan och en sömnlös natt – det kanske förklarar saken… 
 
I ett landshövdingehus i Göteborg bor Maud och Judit. Maud har varit gymnasielärare men är numera cykelbud och är snabb som bara den, särskilt för att vara snart 64 år. Judit tycker att Maud är så bra på att lyssna – hon håller ju mest på att räkna ekorrar och så. Judits eget liv är betydligt mer intressant – det är nämligen dags för henne att träffa en riktig karl. 
 
Men under tiden hänger hon mest på Kometen med kompisen Dennis, som dricker för mycket och har en konservatorateljé i Haga som han öppnar… ibland. Han är dödstrött på Judits jakt efter en man – och en dag kliver kanske Mannen med stort M in på restaurangen. Love B Edison är nyskild civilingenjör med manschettknappar med monogram på… men det kan man nog ta ur honom. 
 
Jag skriver med jämna mellanrum om hur mycket jag gillar Viveca Lärns skildringar av Göteborg, och precis så var det även denna gång. Jag lyssnade på den i inläsning av författaren själv, och under de första kapitlen råkade jag befinna mig ungefär där de var – till och med på samma spårvagn! En dag var jag dessutom rakt mittemot Kometen när jag lyssnade. 
 
Jag kryssar förstås Read on Location i Höstbingot och det var en ren njutning att läsa. Varmt och roligt med, som alltid, en viss svärta. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s