Samtal med vänner av Sally Rooney

                                          

 
Jag hade det stora nöjet och privilegiet att lyssna på Sally Rooney på Bokmässan – har varit nyfiken på denna boken sedan jag hörde talas om den i våras någon gång och nu har jag äntligen läst det. Ja – det var ett par veckor sedan faktiskt, jag ligger lite efter här… 
 
Frances och Bobbi var tillsammans som tonåringar – nu är de bästa väninnor och varandras främsta vapendragare. De framträder även tillsammans med spoken word-föreställningar, och efter en sådan i Dublin träffar de fotografen Melissa och hennes man Nick, som är skådespelare. 
 
Snart är en virvlande historia i gång – om kärlek, vänskap, svek, konst och på något vis – att försöka förstå andra människor. Som titeln avslöjar handlar det mycket om samtal och kommunikation människor emellan, såväl konversationer som mail och sms, och jag gillar verkligen formatet. 
 
Jag gillar berättelsen också, men det är så plågsamt på sina ställen. Trots att Frances verkligen är en intelligent och medveten ung kvinna blir jag så irriterad på hennes naivitet ibland. Men vi vet väl alla vad kärleken kan ställa till med. 
 
Språkligt är den också mycket bra, och jag önskar lite att jag hade läst den på engelska istället men jag tog den enkla(re) utvägen denna gången. En omläsning är dock inte omöjlig alls. 
 
Jag kryssar ”En bok om brev eller e-mail” i Höstbingot. 
 
 
Läs gärna mer hos Läsresan eller …och dagarna går. Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s