Need you dead av Peter James

Som jag har gått och längtat efter att nya Roy Grace skulle komma på svenska så att det finns en chans att låna den på biblioteket… tills jag fick syn på Love you dead på mitt bibliotek och kom på att jag var dum i huvudet. Naturigtvis kan man göra inköpsförslag även på engelska böcker! Egentligen är det lite märkligt att ingen gjort det tidigare, då jag förstår att Peter James ändå är ganska populär här. Nåväl! Jag lade ett förslag och inom någon månad eller så fanns den att hämta.
 
Ja – i gigantiskt inbundet format som jag släpade omkring på, även till jobbevent och bokmässans fredag för ”jag var ju tvungen att läsa den på bussen på morgonen…” Som kuriosa tappade jag den dagen även kassen, med dator och allt, rakt på vänsterfoten. Såhär en vecka senare har den blivit blå och stilig. Jag tror att boken vägde mer än datorn, för övrigt… 
 
Vi är förstås tillbaka i Brighton. Jag vet att många som följer serien gör det för sidoberättelsens skull egentligen och jag vill verkligen inte spoila något så jag får fatta mig kort och säga att det händer mycket intressanta saker på den fronten här. Men så mördas det förstås också. 
 
Lorna Belling vill inget annat än att ta sig ur sitt förskräckliga äktenskap. Hon har träffat en riktig charmör som hon träffar vid sidan om, men när hon plötsligt blir varse att personen hon träffat inte är den han utgett sig för att vara spårar allt ur. När en kvinna hittas död i ett badkar med en hårtork i vattnet kallas förstås Roy Grace och hans stab in, och det som först verkat så uppenbart och enkelt visar sig vara allt annat än just detta. 
 
Jag blev otroligt överraskad flera gånger om – ett mycket gott betyg! Visserligen misstänkte jag ett och annat, men trodde nog inte riktigt att det kunde vara så. Slutet är otroligt rafflande – jag satt med hjärtat i halsgropen, bara en sida till, och en till… kapitlen är korta och kärnfulla, så att säga – mycket effektivt för spänningen. 
 
Jag är fortfarande så glad att jag lärt känna Roy Grace, alltså – de är mästerligt bra. 
 
 
Boken finns att köpa här eller här – och här är Goodreadssidan

En tanke på “Need you dead av Peter James”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s