Smakebit på söndag, 8 oktober 2017 – Circling the sun av Paula McLain

 

Jag gjorde en massa nytta på förmiddagen idag – tvättade och städade och gjorde om resterna av en bouef bourguignon till en chili con carne medelst en massa chili (surprise) och svarta bönor. Gott, hoppas jag! Sedan åkte jag ner på stan för att träffa en av mina bokcirklar och prata om Tio över ett av Ann-Helén Laestadius. 

 
Veckans sena Smakebit kommer ur månadens cirkelbok hos Bokbubblarna – Circling the sun av Paula McLain. Detta är ur prologen, för jag har faktiskt inte hunnit börja läsa på riktigt ännu… 
 
 
 

”4 September 1936

Abingdon, England
 
The Vega Gull is peacock blue with silver wings, more splemdid than any bird I’ve known, and somehow mine to fly. She’s called The Messenger, and has been designated and built with great care and skill to do what should be impossible – cross an ocean in one brace launch, thirty-six hundred miles of black chop and nothingness – and to take me with her. 
 
It’s dusk when I board her. Storms have hunched over the aerodrome for days, and what light there is now is stingy and wrung out. Rain beats on the Gull’s wings in timpani, and the wind gusts sideways, andyet I’m tolv it’s the best weather I’m going to get all month. I’m less worried about weather than weight. The Gull’s been fashioned with a special undercarriage to bear the extra oil and petrol. Tanks have been fixed under the wings and to the cabin, where they form a close-fitting wall around my seat with petcocks I can reach with two fingers to switch over the tanks mid-flight. I’ve been instructed that I should let one run completely dry and close it off before opening the next, to avoid an airlock. The fine might freeze for a few moments, but will start up again. I will have to rely on that. I will have to reky on a good many other things, too.” 
 
Ur Circling the sun av Paula McLain, Little Brown: 2016 
 
 
Läs gärna fler Smakebitar hos Flukten fra virkeligheten! 
 
 

0 reaktioner till “Smakebit på söndag, 8 oktober 2017 – Circling the sun av Paula McLain”

  1. Visst är det samma författare som skrev Åren i Paris? Inte läst den, men den står i alla fall i min bokhylla så den blir väl läst någon gång förhoppningsvis 🙂 Tack för smakebiten!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s