Höstlista

 
Denna har cirkulerat lite överallt på sistone, men jag har kopierat den hos Charlotta idag! 
 
Visa en bra höstbild från ditt arkiv: 
 
Denna, från 23 oktober förra året, är en favorit 🙂  Den är helt oplanerad förstås, från en slänt på promenaden från torget en söndag. 
 
Beskriv din kommande höst i tre ord: 
 
Kultur, umgänge, mys… kanske? Kultur får innefatta allt möjligt, från böcker till opera, umgänge alltifrån familj till vänner och bekanta, mys allt som är härligt. 
 
       

   

 
Vilka är dina bästa minnen från sommaren 2017? 
 
Det var en helt fantastisk sommar, så jag ska inte börja lista allt. Men naturligtvis var europaturnén en otrolig höjdpunkt – men även Kulturkalaset, min födelsedag, veckan i Hunnebo… ja, det mest var finfint. 
 
Vad är det bästa/sämsta med hösten? 
 
Bäst är väl det mesta, jag älskar hösten! Fast dagar som denna när det vräker ner regn och alla är trötta är ju inte lika roliga som klara, vackra, soliga dagar. Sämsta… tja, jag avskyr ju när det är halt ute. Det brukar det kanske inte bli redan på hösten, men jag säger det i alla fall. Förra veckan drömde jag mardrömmar en halv natt där folk hela tiden halkade och slog sönder huvudet, usch. 
 
Hur höstmyser du? 
 
Med min kamin, bakning, böcker, tv, film, filtar, te, kaffe, vänner och evenemang av olika slag. 
 
Vilka böcker har du planerat att läsa i höst? 
 
Alltså pass på den! Massor, förstås. De ”bestämda” just nu är de jag redan har utsett till Höstbingot, Public Library av Ali Smith, Strangers on a train av Patricia Highsmith, The Paris Wife av Paula McLain, Samtal med vänner av Sally Rooney och Lace av Shirley Conran. Och flera till, alla rutor är inte fyllda. Sedan har ju listan utökats ganska dramatiskt i och med Bokmässan och all inspiration därifrån, jag ska läsa Circling the sun av Paula McLain till Bokbubblarnas oktoberträff om ett par veckor, jag håller på med Sorgesång för Easterly av Petina Gappah och har Drakarna över Helsingfors av Kjell Westö hemma från biblioteket… ja, ni förstår ju. Här finns ju min Goodreadslista över TBR:s annars, om någon är intresserad… 
 
Dina tre bästa hösttips alla kategorier? 
 
Aktivera dig, vare sig det är roliga evenemang eller promenader eller att läsa något bra eller lyssna på radio. Nog för att det kan vara skönt att ligga och titta på tv också, men det är ju faktiskt inte så att man får mer energi av att dega, tvärtom. Passa på att laga god mat av säsongens råvaror. Just nu kostar t.ex en massa rotfrukter nästan gratis i affären. Bjud in hösten! Jag hade lite prydnadspumpor och grejer inne förra hösten och det var himla härligt. Tänd ljus och köp en höstglöd eller novemberkaktus vetja. 
 
Hur ser din höst-outfit ut? 
 
Koftor, klänningar, tjocka strumpbyxor… ja, inga chocker där. Livar gärna upp med nagellack och läppstift. 
 
Har jobbstarten fört med sig några insikter? 
 
Det kan jag inte påstå. 
 
Vad har du på ”att göra” listan just nu? 
 
Inga större grejer. Beställa en ny jobbmobil, men jag fick en ny dator i fredags och kan inte med att ersätta allt på en gång 😉 Annars ska jag ägna kvällen idag åt att röja upp efter mig själv och Bokmässan… 😉 Nä, men trötta kvällar har resulterat i att det ligger diverse seminarieprogram, broschyrer och tidningar och annat lite överallt så jag ska plocka undan lite och återgå till Ordnung. 
 
Några tips på hur man botar höstdeppigheten?
 
Jag blir inte höstdeppig faktiskt – men jag tror att det som kan göra många nedslagna är mörkret. Så passa på att gå ut när det är ljust ute, om du kan. Ta en lunchpromenad, även om det bara är tio minuter, eller drick kaffet ute eller vad som helst. Det gör skillnad! 
 
Vad är två nya grejer du vill lära dig i höst? 
 
Brush lettering vore skoj! Sedan vill jag förstås fortsätta med franskan som faktiskt börjar komma tillbaka ordentligt – kanske kan jag uppnå det där målet att läsa en roman på franska i år. 
 
Vilka serier rekommenderar du att följa? 
 
Ingen aning, det enda jag ”följer” i serieväg är väl The Big Bang Theory. Får se om det kommer något nytt under hösten! 
 
Men om man räknar andra program till serier så finns det ju lite annat trevligt till hösten. På Spåret till exempel, men då är det väl officiellt vinter. Annars tittar jag gärna på Hela Sverige bakar som väl kom igång i förra veckan och liknande shower. 
 
Vilka instagramkonton rekommenderar du att följa?  
 
Äsch. Ingen nämnd och ingen glömd. 
 
Topp tre favoritdrycker i höst? 
 
Gott te, gott kaffe, god saftglögg. 
 
Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden? 
 
Kielkryssning helgen före jul! 
 
Hur förbereder du dig för vintern? 
 
Inte alls, typ. Plockar fram vinterkläder och skor förstås och kollar att de ser ut som de ska, men annars är det väl inget särskilt… 

0 reaktioner till “Höstlista”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s