Holding up the universe (Vända världen rätt) av Jennifer Niven

 

 
Libby Strout är något av en kändis. Tyvärr inte för att hon vunnit ett talangprogram på tv eller är idrottsstjärna – för några år sedan var hon Amerikas fetaste tonåring, då brandkåren fick riva en vägg för att få ut henne ur huset. Inte så glamouröst, med andra ord. Nu är det dags för henne att börja i riktig skola igen, efter massor av år av hemundervisning. 
 
Jack är också något av en kändis, åtminstone i skolan. Han är attraktiv och populär – men han har en hemlighet. Han lider av ansiktsblindhet, och känner nätt och jämnt igen sin egen familj och sin flickvän – och då bara på små särskilda kännetecken. Inte ens hans närmaste känner till det. 
 
En dag i skolan möts Libby och Jack, i samband med en otroligt grym ”lek” i skolans matsal. Trots att de till en början inte direkt klickar börjar de spendera mer och mer tid tillsammans och det visar sig att den ene kan hjälpa den andre att våga ta itu med sina liv – och tillsammans är man ju onekligen mindre ensam… 
 
Fantastiskt fin ungdomsbok. Rörande och sorglig – men samtidigt humoristisk och sorglig. Förutsägbar? Nja, lite, men inte alls lika illa som mycket annat i genren. 
 
 
 
 
Boken finns att köpa på svenska här eller här, eller på engelska här eller här

En tanke på “Holding up the universe (Vända världen rätt) av Jennifer Niven”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s