De utstötta av Elly Griffiths

 
Jag har varit djupt nedgrävd (pun v. much intended) i Elly Griffiths böcker om rättsarkeologen Ruth Galloway de senaste veckorna, men jag ska försöka sprida ut recensionerna lite grann i alla fall. Det hände något så ovanligt som att jag läste två på raken vilket aldrig brukar hända, men ni vet – ibland bara måste man! 
 
Jag älskar Ruth och de andra karaktärerna hos Griffiths – de är fantastiska! Men här kommer även lite nytt blod in. Dels har Nelson tagit med sig Tim från Blackpool, den unge polisen han träffade i Blackpool i förra boken, dels kommer ett tv-team från USA för att filma en dokumentär om kvinnliga brittiska mördare. Det hampar sig nämligen så att Ruth under en utgrävning hittar kvarlevor från Mor Krok, en kvinna som anklagades för att vara änglamakerska under sin livstid. 
 
Boken handlar mycket om barn, i stort. Kate, Ruth och Nelsons dotter, börjar bli stor och spelar numera huvudrollen i Ruths liv. Medan tv-inspelningar och utgrävningar fortsätter sker ett antal brott som innefattar barn runt om i King’s Lynn med omnejd, och större delen av persongalleriet blir inblandade. 
 
Lika bra som de tidigare – jag är djupt förälskad. Somliga irriterar sig på ”flummet” kring myter och druider och annat, andra irriterar sig på pratet om Ruths vikt. Jag låter inte någon av dem bekomma mig, för det känns bara som om det blir mer äkta då. Ljuvligt! 
 
 
 
 
Köp boken här eller här

En tanke på “De utstötta av Elly Griffiths”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s