En orolig grav av Elly Griffiths

Arkeologen Dan Golding blir innebränd i sitt hus, och det visar sig att dörren är låst utifrån. Golding är en gammal studiekamrat till vår goda vän Ruth Galloway, och strax innan han dog skickade han ett brev till Ruth där han berättar om ett stort fynd han gjort i närheten av hemmet i Lancashire. Fyndet rör den legendariske kung Arthur, ni vet han från Camelot? Han ber om Ruths expertutlåtande och hinner även nämna att han är rädd – men inte vad eller vem han är rädd för. 

Ruth blir inbjuden av Pendle University i närheten av Blackpool att komma och titta på de funna skelettdelarna – hon tar med sig dottern Kate och vännen Cathbad, och får hyra en stuga i närheten. 

Samtidigt befinner sig Harry Nelson, far till Ruths dotter Kate, och hans familj också i Blackpool, Nelsons hemstad. När Ruth upptäcker mer om mer underligheter kring universitetet och personerna däromkring visar det sig vara ganska lyckad timing att även Nelson är i Lancashire. 

Ingenting är som det verkar, förstås, och det är olidligt spännande på riktigt. Jag höll på att börja gråta mot slutet, först av spänning, sedan av sorg, och sedan av lättnad. Riktigt skickligt! Ja, dessa böckerna är genialiska rakt igenom, de är så välplanerade och utomordentligt bra skrivna, även karaktärerna som är av det mindre älskvärda slaget är engagerande och intressanta. Historien förs hela tiden framåt på ett intressant och effektivt sätt – jag älskar denna serien högt och rent! 

 

 
 
Boken finns att köpa här eller här
 

4 reaktioner till “En orolig grav av Elly Griffiths”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s