Den svarta löparen av Kristina Appelqvist

Jag läste Kristina Appelqvists tre böcker om Helena Waller förra året (Minns mig som en ängel, Flickan framför muren och Smultron, bröllop och döden) och gillade dem väldigt mycket. Akademisk miljö, Västsverige, smart kvinnlig huvudperson… ja, många favoritinslag. 

Innan den serien kom skrev hon en kvartett som också utspelar sig på Västgötauniversitetet, men med rektorn Emma Lundgren i huvudrollen – alla favoritinslagen verkar alltså finnas även här! Bok två, tre och fyra fanns med på Adlibris rea för 25:- styck – jag kunde inte motstå, men vill gärna läsa dem i ordning. Så det var ju bara att köra på med denna – som bara fanns som ljudbok, men det var en bra inläsning och till skillnad från de flesta deckare så funkade det fint för mig att lyssna – antagligen för att tempot är rimligt och persongalleriet likaså. Jag tycker att det är otroligt svårt när det är 40 personer att hålla reda på och 35 av dem dör på samma halvtimme. Inte här! 

Och det är precis vad jag hoppades på, trevligt, lagom spännande och inte särskilt blodigt eller hetsigt. Jag gillar huvudpersonerna skarpt och ser verkligen fram emot resten av serien, jag tror att det kommer att bli bättre och bättre! Här finns historiska inslag, bland annat om utgrävningarna i Varnhem, och jag blir sugen på att åka dit och kika på Sveriges äldsta kyrka. 

Kristina Appelqvist har hastigt blivit en favorit – jag läste den första i början på juli förra året – och jag hoppas att det blir mer om Helena Waller också. 

                                                 
 
…och dagarna går har också skrivit om boken här. Den finns att köpa här eller här

En tanke på “Den svarta löparen av Kristina Appelqvist”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s