Tills döden för oss samman av Peter James

       

 
Jag vill ju aldrig att Roy Grace-böckerna ska ta slut men kan heller inte hålla mig ifrån att fortsätta läsa. Nu har jag läst alla som finns översatta till svenska – en recension till kommer alltså om några dagar – och håller på och dividerar med mig själv, om jag ska beställa nästa från Book Depository (varför, varför fick jag nys om den sidan?) eller försöka lägga band på mig. Vi får se. Jag ska avvakta lite i alla fall… kanske, eventuellt, vi får se. 
 
Red Westwood jobbar som mäklare i Brighton och Hove. Hon träffar Bryce Laurent, charmig, rik och romantisk, på en dejtingsida, tycker att allt är frid och fröjd och de flyttar ihop. Snart börjar dock hans mörkare, svartsjuka sidor visa sig och till slut slänger hon ut honom med hjälp av polisen. 
 
Men Bryce är inte nöjd med avslutet. Han är fullständigt besatt av henne, och när hon börjar träffa en ny man, läkaren Karl, bryter helvetet lös. Han tänker inte bara förgöra allt hon älskar – han ska förgöra henne också. 
 
Det är så spännande. Allvarligt talat – jag brukar inte bli sådär totalfast i en bok att jag inte kan lägga ner den förrän jag verkligen somnar ifrån den eller måste gå av bussen – men Peter James lyckas verkligen hålla kvar mitt intresse hela böckerna igenom, trots att de är ganska långa – kring 600 sidor som e-böcker. Det är imponerande. 
 
Som jag redan skrivit många gånger förut är jag väldigt förtjust i Grace som karaktär, jag gillar hans utveckling genom serien och jag är otroligt fascinerad av sidoberättelsen om Sandy. Ni som vet vad jag pratar om vet ju vad jag pratar om! Det skulle kunna bli en egen bok… nästan. Det händer något otroligt tragiskt i denna boken också, som ännu en gång påminner om hur mänskliga och välskrivna karaktärerna är – jag brukar inte heller bli gråtfärdig av böcker, men här blir jag det – och delvis för en karaktär som jag verkligen inte gillat tidigare. 
 
Så – strålande, som vanligt. Jag är verkligen imponerad och jag hoppas att serien kommer att fortsätta länge än. Detta är bok 10 i ordningen och om kommissarie Lynley har klarat sig över 20 så ska väl Grace vara med i 30, i alla fall? 😉 
 
 
 
Jag hittar inga andra recensioner förutom en i Norran som verkar ha missuppfattat det mesta, men man kan köpa boken här eller här
 
ETA: Hittade en! Mysterierna har skrivit här

En tanke på “Tills döden för oss samman av Peter James”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s