Anna lagar Mästerkocken – dubbelmacka!

Jag lät ju mina Instavänner och mina forumvänner rösta på vilken rätt ur Receptklubben Mästerkocken jag skulle laga till kvällsmat idag. Insta tyckte svamp och forumet platå och därför åt jag en minimal lunch och gjorde – båda två! 
 
   

 
   

 
Naturligtvis blev jag liksom tvungen att göra om recepten lite grann. Det ska ju vara gott också och jag är ledsen, men matfett blandat med senap och ketchup är f-n inte aromsmör! Dessutom – detta kommer att chocka mina forumvänner – använde jag färsk svamp istället för burkchampinjoner. 
 
 
Så svampsmörgåsen är en hällakaka i botten som jag bredde Crème Bonjour grekisk vitlök på, som fanns kvar sedan plockmatskalaset i fredags. Skivade fyra champinjoner utan stjälk och lade i lagom snygga rader över, och strödde över gratängost som fanns kvar från… någonting i förra veckan. Vitlökspeppar och lite blandade torkade örter över. 
 
Ansjovis- och tomatkalaset är väldigt enkelt – lite Bregott på brödet först och så ett lager dijonsenap, sedan fyra ansjovisfiléer i ett vackert kryss och så tomat i klyftor och skivor. Nu tyckte jag att eftersom ugnen ändå var på kunde även denna få bli en varm smörgås, så jag strösslade över lite ost – och citronpeppar, som jag är förtjust i. 
 
En stor kopp Kustfägring till och ja, det var en fantastiskt god lite retroaktig kvällsmat! Absolut inga konstigheter. Jag väljer ut tre nya kort lite längre fram i veckan så får vi väl se vad det blir härnäst! Söndagar är ganska bra så länge vi är bland smörgåsar, aptitretare och sallader! 🙂 

Lämna en kommentar