Tikka masala med Smartson och Santa Maria!

Jag hade som sagt var den stora äran att bli uttagen som testpilot för Smartson för Santa Maria Indian Spices och nu har jag äntligen lagat min rätt! 
 
Helena lagade en variant häromdagen med halloumi och kikärter, och även om jag gärna skulle vilja göra egen paneer någon gång orkade jag inte det denna gången – så när jag läste att det blev bra med halloumi var det taget! Just tikka masala har jag mest ätit med kyckling tidigare, så det var ju roligt att prova något annat. 
 
 
 
Jag började med att steka osten i stora tärningar och lägga den åt sidan. Sedan fräste jag en halv grovhackad rödlök och en röd och en grön paprika i lite olja, och hällde i kryddpåsen. Recepten jag kikade på innan tyckte att man skulle blanda kryddorna med vätskan som kommer härnäst, men jag tycker att sådana här kryddor behöver fräsas för att man ska få fram smak och färg ordentligt. 
 
 

Förpackningen var korkad. Det stod att man skulle riva av ovankanten, det gick inte alls – ett litet ”inklipp” hade varit bra. 

 
 
Oh, vad det doftade! Man behöver inte fräsa länge, men kryddorna ska ju gärna täcka grönsakerna. 
 
 
Denna förpackning fick jag i min MatHem-leverans igår, så jag tog den istället för crème fraîche. Det finns en version på 15% också och den hade jag nog föredragit, men detta blev också bra. Det låter väldigt intressant att vispa syrad grädde, tänk till en god, söt kaka som balans. 
 
I med den i pannan samt lika mycket vatten. Ett tips är att skaka ur förpackningen med vattnet och hälla i, för all grädden kommer inte ut om man häller. 
 
 
Sedan fick detta puttra i en halvtimme eller så, och jag hade i en hackad vitlöksklyfta och en halv röd chilifrukt i halvtunna skivor. Du ser när konsistensen blir lagom, men tänk på att det ska i kikärter och halloumi också. 
 
 
Jag använde en 200 g halloumi, och ungefär två tredjedelar av en sådan här tetra. Låt det hela gosa ihop sig så länge du tycker – till exempel medan du kokar ris eller bulgur eller vad du nu vill ha till. Håll koll så det inte blir torrt bara, du får ha låg värme på pannan. 
 
Jag struntade i ris och liknande, för man fick även med naanbröd som bara var att värma i ugnen i två minuter. 
 
 
Et voilà! En mycket trevlig vegetarisk middag. Kryddningen var dock lite klen, även med extra vitlök och chili – men mina smaklökar har ju danats i Londons Banglatown, och just sådana här kryddblandningar måste ju vara lite ”snällare” så att alla kan äta dem. Man kan alltid krydda mer, och när jag äter resterna lär jag ha i lite chiliflingor. 
 
Men i stort så får den ett bra betyg. Det är lätt som en plätt och mycket lätt att variera. Det var kul att testa halloumi i indiskt, det gjorde sig väldigt fint och jag kommer att testa att göra en variant på palak paneer inom kort – kanske till och med med grönkål istället för spenat! 
 
#smartson #santamariasverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s