2016: 247 – Ett snyggt lik av Peter James

Först och främst, då…! 
 
Jag tycker att sådant här är så oerhört trevligt! Författare som tar sig tid att skriva en kort kommentar, det är verkligen kul. Dessutom var det ju bra att han förstod vad jag menade. Jag vill inte gärna spoila, men jag lovar – liken i den här boken är allt annat än snygga. 
 
Men åh, vilken bra deckare det är! 
 
Tom Bryce sitter på pendeltåget hem till Brighton från London när den otroligt gapige och störige mannen bredvid honom glömmer en CD på sätet när han går av. Och trots att Tom inte gillade honom något vidare så tycker han väl ändå att man får vara schysst och försöka återlämna den till sin ägare. 
 
Så han stoppar in skivan i datorn när han kommer hem – och när han klickar sig vidare blir han vittne till ett förskräckligt, bestialiskt mord. Strax därpå blir han och familjen hotad – om han går till polisen med sitt vittnesmål ska de döden dö, allihop. Men påhejad av sin fru, Kellie, gör Tom det ändå, och Roy Grace – min nya favoritkommissarie – blir ansvarig för utredningen. 
 
Jag gillar blandningen av vansinnig spänning och det mer lågmälda, som Roys privatliv. Man hejar verkligen på honom! En sådan bra blandning av egenskaper – jag är så glad att jag hittade honom! Jag vet inte hur jag har missat honom tidigare faktiskt, för när jag väl kom igång så hittar jag ju nästan enkom fina recensioner. 
 
Himla snyggt omslag också, om vi ska fokusera på sådant! 🙂 
 
 

En tanke på “2016: 247 – Ett snyggt lik av Peter James”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s