2016: 246 – Flickan framför muren av Kristina Appelqvist

Det var nyss som jag läste Minns mig som en ängelmen jag tyckte så himla mycket om den så när jag ville läsa något lite mysigt och puttrigt men spännande och välskrivet så plockade jag upp Flickan framför muren. Och den uppfyller definitivt mina kriterier 🙂 
 
Den här akademiska världen som backdrop till en deckare är verkligen helt perfekt. Dels för att det är en intressant miljö, men även för att jag personligen gillar akaporren skarpt. Och jag älskar Helena Waller som huvudperson! 
 
I denna boken är det dags för Västgöta Universitet att hålla en ceremoni där bland annat en tysk forskare ska utnämnas till hedersprofessor. Detta väcker mycket känslor, då professorn i fråga har varit positiv till DDR-regimen. 
 
I samma veva blir ställföreträdande rektor utsatt för dödshot. Enligt lapparna som läggs i bl.a hans cykelkorg och hans morgontidning ska han dö under ceremonin, och säkerheten stegras.  
 
Men det är inte han som dör – utan när ett musikframträdande skall ske under ceremonin och man har släpat in en Trabant på scenen ramlar någon helt annan död ur baksätet… 
 
Helena Waller inser att någon i hennes närhet sitter på hemligheter om sitt förflutna, och det är dags att reda upp det. Detta tar henne ända till Berlin och Stasimuséet… 
 
Ja, det är precis så spännande som det låter. Och intressant! Jag har dålig koll på DDR ska sägas förutom muren förstås, så sent som idag lärde jag mig av pappa om den statliga dopingen då det begav sig. Jag köpte Stasiland på inrådan av Siv när jag själv var i Berlin i mellandagarna, jag har tyvärr inte läst den ännu men nu är jag extra sugen på att få reda på mer om denna knäppa stat som trots allt fanns så nära oss. 

En tanke på “2016: 246 – Flickan framför muren av Kristina Appelqvist”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s