En dag – filmen

 
Jag läste En dag i höstas och blev totalt förälskad i berättelsen om Emma och Dex som träffas på St Swithin’s Day och fortsätter att träffas, eller åtminstone höras, under tjugo år framöver. Förskräckligt sorglig men även fantastiskt rolig. 
 
Jag har haft filmen på datorn sedan i vintras någon gång men det har inte blivit av att jag har sett den – men i fredags påminde Linda på Kulturkollo om att det var just St. Swithin’s Day, som kanske borde heta Dex & Em’s Day i litteraturvärlden, ni vet som Bloomsday och Dallowday. 
 
I fredags var jag hur som helst för trött för att se en hel film, men igår blev jag plötsligt sugen och jodå, jag orkade se färdigt. Det var riktigt mysigt att sitta i köket i mörkret med kaffet och veta att det inte gör något om jag var vaken halva natten… det var jag nu inte ändå, men det var första gången på länge som det faktiskt var mörkt när jag gick och lade mig! 
 
Jag tycker att de lyckades väldigt bra med filmen. Historien är berättad med precis rätt ton, tidsmarkörerna är fantastiskt bra och jag är numera mycket förtjust i Jim Sturgess, på flera olika plan. Ja, jag gillade den och rekommenderar den gärna. Men läs boken först. Slutet är oförändrat, så att säga, och jag tror att man vill ha läst boken först. Eller? 

0 reaktioner till “En dag – filmen”

  1. Det var länge sedan jag läste boken, men jag tyckte också att den var riktigt bra. 🙂 Jag har dock lyckats glömma bort att se filmatiseringen! Får nog ta och se!

    Gilla

  2. Det var länge sedan jag läste boken, men jag tyckte också att den var riktigt bra. 🙂 Jag har dock lyckats glömma bort att se filmatiseringen! Får nog ta och se!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s