2015: 158 – Iskall hämnd av Ramona Fransson

Ja. Jag får låna baksidestexten här, för jag vet inte alls hur jag ska formulera mig. 
 
”Hon tänkte ofta på huset på Klädesholmen, som hon och föräldrarna tillbringat somrarna i. Det var i det huset hon hade upplevt kärlek, lycka, salta bad, sol och lek. Nu var huset sålt. Hennes mamma hade tvingats sälja det och det kunde hon ha accepterat, men när hon får veta att mamman blivit lurad blir hon förtvivlad. Snart har den känslan övergått i hat och tankarna på hämnd lämnar henne inte.
 
Spaningschef Greger Thulin och kriminalkommissarie Katarina Linde får veta att det hittats ett lik i Sisjöns industriområde. Ett tillhåll för hemlösa. Men mannen som mördats är inte hemlös, han är riksdagsledamot. Varför hade han befunnit sig i en övergiven industribyggnad sent en söndagskväll? Kort tid efter det första mordet inträffar ytterligare ett, även det här offret är riksdagsledamot. Han hittas mördad på hotell Eggers. Båda har huggits ihjäl med ett flertal knivstick, verkar inte känna varandra och tillhör olika politiska partier. Oron i riksdagshuset ökar. Greger och Katarina åker till Stockholm för att undersöka om svaren finns där. De får höra att båda männen suttit i samma utskott och att det varit livliga diskussioner om fastighetsskatten, men har den något med morden att göra?” 
 
Det låter väl som en helt okej deckare? Det är det, intrigmässigt. Absolut. Det är bara så att språket är så katastrofalt att man blir mörkrädd. Kanske borde jag lyssna på böckerna istället? Det är Reine Brynolfsson som läser, och hans röst är behaglig – kanske tänker man inte lika mycket på språket när det talas, så att säga. 
 
För jag vill ju gärna fortsätta att följa poliserna. Och jag gillar miljöerna, västkusten och Göteborg är ju mina hem, så att säga. Men jag förstår inte hur Fransson kan vara så hyllad till skyarna när språket är så ruskigt, jag gör inte det. 

0 reaktioner till “2015: 158 – Iskall hämnd av Ramona Fransson”

  1. Jag slutade läsa efter fjärde boken, det var så många jag redan hade köpt. Det blev kanske marginellt bättre, men inte mycket. Min mamma älskar böckerna dock 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s