2015: 157 – Hitta hem av Ann-Helén Laestadius

Ja – när jag hade läst del tre i serien om Agnes var jag helt enkelt tvungen att hoppa på fyran mer eller mindre med en gång. Döm om min irritation när min e-boksapp strulade med just den titeln i flera dagar! Men äntligen så fanns den där, och det tog inte lång stund att ta mig igenom den 🙂 
 
Nu är det sommarlov mellan åttan och nian. Konfirmationen är ju avklarad, och det är dags för Henrik att besöka Agnes i Solna för första gången. Ja, han får bo hos en släkting förstås – mamma Laila skulle aldrig tillåta något annat. Det är svårt för Henrik att passa in i storstan, och trots Agnes uppmuntran och förslag om att söka sig till Stockholm för att utbilda sig är han säker på att han är för rotad i Soppero, med renskötseln. 
 
Det är även dags för återträff för konfirmationsgruppen – nästan alla ska komma till Soppero. Tyvärr även Maret, Agnes och Kristins nemesis. Ja, och Jåke förstås – den andra tonårssamen i Solna, som visar sig vara släkt med Agnes. Det konstiga är att Agnes mamma absolut vill följa med upp till Norrland – och att hon plötsligt börjar få telefonsamtal som hon går undan för att svara på… med riktnummer till Soppero. 
 
Och vad är det egentligen som händer med Jåke? Det verkar som om någon slår honom… eller? 
 
Ja – detta kan vara avslutningen på serien om Agnes, och om det är det så är det en fin ihopknytning. Men jag hoppas att det inte är så, för jag vill inte gärna lämna Agnes och Henrik här. Eller Kristin, eller för den delen kompisen Jenny i Stockholm. Fina berättelser om fina ungdomar – och det är så aktuellt, hela tiden, att belysa våra minoriteter i Sverige. 

En tanke på “2015: 157 – Hitta hem av Ann-Helén Laestadius”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s