2015: 156 – Vårjakt i Rosengädda av Emma Hamberg

Jag kanske inte behöver tjata ännu en gång om hur mycket jag älskar Emma Hamberg, eller att jag modellerade min första korta frisyr på hennes bylinebild i VeckoRevyn när jag var femton. Oops, I did it again. Ja, ja 😉 
 
Men så är det, i alla fall. Och jag har suttit och sparat på denna, den tredje boken om Rosengädda (läs om de första två här, om ni vill) – men så kunde jag inte hålla mig längre. Och det tog inte lång tid att läsa ut den, heller. Tyvärr! För jag vill vara kvaaar i Rosengädda! 
 
Tessan bor alltså kvar i Rosengädda, och driver sin restaurang i det gamla stationshuset. Hon har fått barn, lilla Marta – döpt efter fotbollsspelerskan – godsägaren Gustav kastar förälskade blickar åt hennes håll, geten Bella mår så bra så, exet Flatan och kompisen Camilla har fått tvillingpojkar (Ronaldo och Messi), kompisarna Jonny och hans drömprins hjälper till så gott det går… men Tessan hinner inte med. Hon behöver mer hjälp… men tyvärr har hon inte råd att betala någon. 
 
Så plötsligt dyker två personer upp. Som inget hellre vill än att hjälpa till. Men som absolut inte vill ha betalt. Det är Tessans mamma Ann-Kristin, och en ung man med ålderdomligt språk som säger att han heter Erland Josephson… 
 
En bok som faktiskt har allt. Kärlek, spänning, gapskratt, ett par tårar, massor av fantastiska matbeskrivningar… ja. Det enda jag saknar är min favorit Bror från de övriga böckerna. Men han kommer väl tillbaks. 
 
Ja, så säger jag för jag har hört att detta skulle vara en trilogi – att det ska vara slut med Rosengädda nu. Men det hoppas jag verkligen inte. Och när Emma pratade med min väninna på Bokmässan sa hon någonting om att hon inte ville lämna Rosengädda och dess människor ännu… och oh, vad jag håller tummarna för dessa böckerna är som en lisa för själen. Så bra. Har allt, som sagt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s