2015: 155 – Balladen om Sandra Ess av Cannie Möller

Cannie Möller var på författarbesök i min skola när jag gick i sjuan eller åttan, då vi alla hade läst den fantastiska Lucia – som handlar om när en kille som umgås med skinheads blir kär i en adopterad mörkhyad flicka. Otroligt fin roman. 
 
Men sedan verkar det visst som om jag glömde av henne, tills Hanna skrev om Balladen om Sandra Ess ganska nyligen och jag såg till att läsa densamma på en gång. Tack för det, kompis 🙂 
 
Sandra vill helst kallas för Ess. Hon bor i en småstad i Norrland och är olyckligt kär i ett olämpligt exemplar – till slut flyr hon till Stockholm där hon får jobb som vikarie på ett äldreboende, och en lägenhet i en rivningsfastighet i förorten. På jobbet träffar hon den äldre kvinnan Judith – en underbar karaktär – som blir hennes vän. En annan oväntad vänskap blir Marek, en av de polska killarna som jobbar på bygget på hennes hus. Sandra – eller Ess – gör en fantastisk resa med sig själv. Hon får äntligen tid och chans att bearbeta sin mors död, och återuppbygga relationen med sin fostermor – också en fin karaktär. 
 
Det kommer att bli mer av Cannie Möller för min del. Fina berättelser med härligt och skönt flytande språk, vilket jag alltid uppskattar. Nu har jag bara konsumerat två av hennes böcker, men jag misstänker att jag inte kommer att bli besviken på de som kommer. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s