2015: 34 – You had me at hello av Mhairi McFarlane

Denna boken har tydligen hajpats hur länge som helst – jag hann bara se den bli hajpad i ett par dagar innan jag läste den. 
 
Rachel och Rhys är förlovade. Under ett gräl gällande musiken på det stundande bröllopet inser Rachel att hon inte alls vill gifta sig med honom. Kompisen Mindy fixar en lånelägenhet i det trendigaste området i Manchester. 
 
Så får hon reda på att universitetskompisen Ben har flyttat till stan igen. De var bästa vänner, och naturligtvis mer, och nu är han tillbaks och ‘lo and behold, de lyckas springa på varandra på biblioteket. Självklart är han lika tjusig som förr och självklart är han gift med en supervacker kvinna. 
 
Men de börjar träffas och umgås hur som helst, med mer eller mindre goda resultat. 
 
Om jag ska vara ärlig tycker jag att Rachel + Ben-historien är tråkigare än de övriga. Jag gillar verkligen bästa kompisarna Caro och Mindy, 
 
Så, såhär då. Det är förutsägbart – för det mesta. Men det är välskrivet och det är inte banalt. McFarlane är dessutom väldigt rolig – jag kommer inte på något på rak arm nu, men det finns massor av formuleringar och repliker som bara är comic gold. 
 
Så jag kommer att fortsätta att läsa det jag kommer över av McFarlane – hennes första bok, Here’s looking at you, finns ännu inte i min eboks-app och jag kan helt enkelt inte köpa nya böcker, så jag får helt enkelt hålla utkik 🙂 

En tanke på “2015: 34 – You had me at hello av Mhairi McFarlane”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s