2015: 33 – Låt det aldrig ta slut av Åke Edwardson

Det är en otroligt het sommar i Göteborg. En ung flicka hittas mördad i en park (som jag skulle tro är Slottsskogen). Inom ett par veckor hittas en annan flicka mördad på samma ställe, på samma plats. Kan detta ha ett samband med flickan som hittades strypt på samma plats fem år tidigare men där brottet aldrig klarades upp? 
 
Erik Winter följer den gamla utredningen samtidigt som han leder den nya. Det verkar omöjligt men Winter är helt säker på att mördaren kommer att återvända till brottsplatsen. Och då tänker han ta honom på bar gärning. 
 
Samtidigt har han blivit familjefar och går till jobbet i kortbyxor – vilket aldrig skulle ha hänt tidigare. Antalet sardellsmörgåsar och tjusiga viner är också lite diminuerat 😉 
 
Det blir en lång och kaotisk sommar, mycket mer psykologiskt än vanligt tycker jag, och Winter fattar beslut och gör saker som jag inte hade föreställt mig att han skulle göra, baserat på tidigare kunskap och bekantskap. Hur som helst är det som alltid mycket bra, spännande, gripande och förhållandevis lättläst, om man kan säga så utan att det låter som om jag menar banalt (det gör jag inte). 
 
Och som alltid älskar jag göteborgsskildringarna. Eftersom jag nu ”bestämt” mig för att det handlar om Slottsskogen så vet jag  precis vilken glasskiosk eller uteservering som åsyftas, och så vidare. Denna gången är man mycket ute i västra Göteborg, vid Saltholmen, och även där vet jag precis vilken glasskiosk som menas och vilka klippor Anne badar från… 
 
Rekommenderas, och som alltid vill jag ha mer Winter. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s