2014: 68 – När Lucy Sullivan skulle gifta sig av Marian Keyes

Säga vad man vill om Marian Keyes, men hon är en bra historieberättare och hon är rolig. Väldigt wysiwyg förstås – what you see is what you get – men det behöver inte göra så mycket. Hennes Anybody out there? till exempel är en helt fantastiskt vacker roman, och En oväntad semester har ett stort djup. 
 
Här kan man lista ut ganska fort vad som kommer att hända i slutet. Eller ja. Väldigt fort. Men strunt samma, det gör ingenting. man kan väl sluta läsa om man vill då. 
 
Lucy är i alla fall en 26-årig singel som bor i London med sin typiskt irländska familj. Hon jobbar på ett dödstråkigt kontor tillsammans med australiensiska Megan och smällfeta Meredia som ljuger om sitt förnamn. En dag går de tre till en spådam, Mrs Nolan, som förutspår att Lucy kommer att gifta sig inom arton månader. Lucy, arbetskamraterna och bästisen Daniel skrattar gott åt detta. 
 
Men så träffar Lucy Gus. Charmige, tjusige, alkade musikern Gus. Är han den nya Mr Lucy Sullivan? 
 
Det är underhållande. Det är roligt. Och det är provocerande på sina ställen för Lucy uppför sig verkligen som ett våp. Men det är ju knappast författarens mening att framställa det som om hon gör rätt som våpar sig, tvärtom. Det verkar som om många recensenter inte riktigt har förstått att man SKA bli ARG på Lucy. 
 
Jaja. Detta är kanske femte gången jag läser den och jag tycker att den är underhållande även om jag vet vad som händer. Det är faktiskt inget dåligt betyg alls. 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s