005 – En låt som påminner dig om någon

005 – En låt som påminner dig om någon

Nästan alla låtar som jag lyssnar på påminner om någon. Faktiskt. Jag har starka sinnen för minnen (woohoo, poesi!) – lukter, smaker,  känslor, musik, ljud… oftast väldigt tydligt – så det är svårt att välja bara en. Så jag gör såhär – jag sätter Spotify på random och rapporterar löpande. Min blogg, jag bestämmer! 😉

1. Weezer – In The Garage
Min första pojkvän i England, Richard. Vi hade känt varann i många år innan jag flyttade hit, via en brevvänssida som jag hittade när vi just hade fått internet hemma, 1997 tror jag. Han hade ett sånt där ”eget” rum i garaget hos sina föräldrar, plus att han var ett stort Weezer-fan. Eller är, gissar jag.

2. Fools Garden – Lemon Tree
Oj, denna finns det en massa minnen till. Jag kan inte gå in på allt, men precis när denna kommit ut var vi på klassresa och hade så vansinnigt roligt – jag minns att vi allihopa satt längst bak i bussen och lyssnade på denna om och om igen. Och sjöng med förstås. Ljuvlig låt.

3. Catatonia – Mulder & Scully
Denna påminner mig också om Richard då det var han som introducerade mig för Catatonia, men de starkaste minnena är från bussen till och från Frankrike i ettan på gymnasiet, och därför alltså Camilla och Linda. Och Spyfeldt, då 😉

4. Dubstar – The Day I See You Again
Mitt ex Andrew (inte Andy) älskade Dubstar och spelade denna för mig en av de första gångerna jag var hemma hos honom i Finsbury Park. Så fin.

5. The Streets – Fit But You Know It
Aaaah, den ljuvliga varma sommaren 2004 🙂 påminner mig om alla som bodde på 26 Parfett Street, likaväl som Maggie och Luke på Hog’s Head, då jag en gång gick med på att jobba en söndag och blev utskickad att handla isbergssallad och gick totalvilse i City då Lukes karta mot St Katherine Docks var… bristfällig, minst sagt. Till slut fick jag hoppa på bussen tillbaks till Whitechapel och gå till Costcutter för att köpa upp hela deras lager. Jaja. Hamburgarna uppskattades i alla fall.

6. Blur – Parklife
Aaah! Reading 2003. Jag njöt stort av Blur men blev bortsläpad av Andrew att gå och kika på Billy Bragg istället – och missade Parklife! INTE okej. Den påminner mig om hans ex som dök upp i tältet, dyngrak med en flaska Malibu som hon spillde över hela stället… fast jag älskar fortfarande låten.

7. Lightning Seeds feat. Baddiel & Skinner – Three Lions
VM 2002 och Mattias, Micke, Ewa, Malin och Karlarna såklart! Helt fel låt förstås om man ville ha lite patriotism, men låten är ju SÅ bra!

8. Jens Lekman – Black Cab
Carys och Linda, hands down! Och för mycket rödvin.

9. Bran Van 3000 – Drinkin’ in LA
Någon av mina kusiner fick denna singeln i julklapp ett år – misstänker att det var Jennie – och den lyssnades på flitigt under julaftonskvällen 🙂

10. Violent Femmes – Blister In The Sun
Adam förstås! Världens förmodligen största Violent Femmes-fan. Också otroligt bra låt.

0 reaktioner till “005 – En låt som påminner dig om någon”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s