fredag igen

Det var jättemysigt att få bjuda lilla pappa på middag igår. Det blev lite halv-fusk-Carbonara med skinkan som jag griljerade efter påsk, hemskt gott men väldigt mättsamt också! Sedan fikade vi och tittade på hockey innan det blev dags för honom att plocka upp mamma efter en skaldjursbåtresa vid Lilla Bommen och sätta av mot Hunnebo.

Somnade som en liten gris igår – det gör otrolig skillnad för sömnen när värken nu äntligen blivit så mycket bättre – men vaknade vid tretiden och kunde inte somna om. Dock ingen katastrof, jag kan ju läsa och ta det lugnt, behöver inte gå upp tidigt.

Fick ner de sista flyttlådorna från vinden igår kväll också, hurra! Det är bara fem-sex kvar och det mesta är böcker, så jag får ta lite i taget – ska ha in en hylla i köket där alla kokböcker och sånt ska få bo, och det är dumt att packa upp allting i ”vardagsrummet” när jag ändå måste flytta på allt om ett par dagar, så. Två resväskor kvar däruppe som också bara är böcker, DVDer och sånt, men snart är det klart! Ska bara handla säng och lite mattor och sånt och sedan bestämma vad som ska upp på väggarna och var. Mamma har en otroligt vacker bildväv som var mormors som jag ska få låna – den kommer att bli kanonfin över soffan tror jag. Den är specialgjord till hennes 70-årsdag (tror jag, jo det måste stämma) och föreställer Skomakarhålet (eller Skomakarhöl’t som man säger på Hunnebomål), en badplats på S:t Görans Ö där pappa tar morgondoppet varje dag på semestern.

Nej, nu ska jag nog läsa lite mer ur Den Motvillige Monarken – har blivit väldigt mycket monarki här sista veckan med bröllopet i London, uppfräschning av mina kunskaper om Karl XII och hans vänner samt Gustav IV – jag är väl ingen rojalist att tala om, men intressant är det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s