semester

Yes, tro det eller ej, idag är jag ledig. Och imorgon. Och söndag. Och måndag. Och tisdag. Fyfan vad skönt.

Klockan sju över åtta vinkade jag av Andy på väg till  jobbet. Klockan kvart över åtta anlände gasmannen Barry och ville läsa mätaren. Visst, varsågod – jag tror att han gillade mina clownpyjamasbrallor och frisyr i stil med Amy Winehouse. Fantastiskt. Men han var snäll.

Sedan kom matleveransen framåt tolv. Så sjukt mycket mat. Allvarligt talat. Garanterat tillräckligt för oss båda tills någon gång i januari. Massvis med fint kött, färska grönsaker, whatever – och alltihop för kanske dryga 700 SEK. Det får man inte klaga på. Även en flaska gin till mamma i julklapp – etiketten ser ut som en London-tunnelbane-stations-skylt. Och det tyckte jag var ganska häftigt. MIna föräldrar vill gärna ha en flaska singelmalt (pappa) och gin / Martini / Cointreau (mamma) till jul, men aldrig att de hinner dricka upp det på ett år. Men det gör ingenting. I påskas fick de också vuxenpåskägg, konjak till pappa och smaksatt Baileys till mamma. Jag vore förvånad om de har rört dem ännu.

Igår var jag och Lina på Britannia med Lotta och Jenny. Det blev lite korthugget då jag hade glömt av att mitt sista tåg numera går kvart över nio (sedan visade det ju sig naturligtvis att det inte stämde utan det är först den fjortonde), men i alla fall. Vi fick bevittna lite dålig karaoke och skratta mycket åt naken poledancing runt pelaren med tillhörande bord och grönt glitter i sann juleanda.

När jag kom hem var jag snorhungrig och gav mig för mitt begär för en chicken shish kebab som snälle Andy gick ut och handlade åt mig. Och allvarligt talat är det inte så farligt. Grillad, marinerad kyckling i pitabröd med vitkål, rödkål, gurka och tomat om man vill samt lite chilisås och en touch vitlöksmajonnäs. För att vara snabb och slarvig mat är det inte katastrofalt, det tycker jag inte. Oja, och två stora inlagda jalapenos uppepå som jag åt till morgonmellanmål idag. Fyfan vad gott.

Nu ska jag steka lite bacon och svamp i ugnen till lunch (fick ungefär ett kilo champinjoner i leveransen, jag är livrädd för förpackningen, den är för stor för alla hyllor i kylen) och kanske en tomat också när jag ändå är igång. Mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s