tidig morgon

Jag klev upp. Andys telefon är så jäkla högljudd när väckarklockan ringer att jag befarade hjärtattack. Det hjälpte inte heller att jag lyckades riva hål på ett gammalt myggbett (jag vet, december!) och hamnade på gränsen till blodbad.

Så jag har gjort mig en stor cafetière med ganska gott colombianskt kaffe och sitter med en sjal om axlarna och skjuter upp att sminka mig. Men jag har faktiskt klätt på mig, det har jag. Undrar om någon skulle tycka att det var konstigt om jag kom till jobbet med röda pälstofflor istället för skor?

Förresten, på tal om myggbett i december, i söndags – första advent – såg jag en humla. En alldeles levande humla, om än väldigt överviktig, som flög omkring och käkade lunch i kyrkträdgården. Get that.

Jag är ledig på fredag, och måndag-tisdag nästa vecka. Fem dagar i sträck. Det var inte igår, det kan jag säga. Fredagen använder jag gissningsvis till att vara jävligt passiv. Andy kanske skulle få hit gasmannen och rörmokaren, så då kan jag stanna inne med gott samvete. Måndag-tisdag får jag förmodligen tänka på att julhandla lite lätt. Men det är lättare sagt än gjort, det är det.

Igår kväll var jag på Brockley Jack med fröken Lana. Gott vin – tydligen är jag "den enda" som dricker Gallos Winemaker’s Seal – jag kan inte förstå varför? Det är helt okej för att vara pubvin. Tomat-och-chorizosoppa till förrätt och Rustic House Deli Board till huvudrätt. Ja, jag vet att det  är menat som en förrätt, eller möjligtvis något man delar på två som mellanmål, men jag tycker så mycket om plockmat att jag struntar kapitalt i dessa fördomar och äter det till huvudrätt i alla fall. Så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s