kyckling stroganoff

Igår lagade jag kyckling stroganoff till middag, baserat på receptet från Gina Steer’s Simple Suppers. Dessa böckerna är en gudagåva – jag har även Healthy Eats och Italian & Pasta från samma serie – små behändiga böcker med färgfoton till varenda rätt och rekommendationer för passande förrätt/desserter till varje varmrätt och samma till varje förrätt och efterrätt. Det gör ju inte ont att vår lokala The Works säljer dem till det humana priset av £2.99. I alla fall – maten blev otroligt god. Jag gjorde den i ugnen istället för i en wok, och kokade ihop en god sås med svamp, lök och rödvin avslutad med crème fraiche istället för att hålla på och tramsa efteråt. Den skötte sig själv i ugnen i en halvtimma medan jag tittade på Vänner och sedan var det bara att koka tagliatelle till det. Mums.

I lördags var jag gräsänka och slappade till det riktigt ordentligt då jag hade en enorm huvudvärk hela eftermiddagen. Levi Roots’ Reggae Reggae Sauce utgjorde en fantastiskt god marinad till kyckling med gul paprika och rödlök.

Till lunch idag blev det fake-paella. Uncle Ben’s färdigkokta ris, två minuter i micron, och så ner med lite halloumi, chorizo, räkor, grönsaker och en tomat i min låda, svamp i Andy’s. Smaskens. Glad måndag!

PS: Min ömma moder har uttryckt en önskan om att köpa mig en ny digitalkamera i julklapp. Score!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s