Spare av Prins Harry, hertig av Sussex

Prins Harry och Meghan har ju befunnit sig på världens läppar i några år. Jag har faktiskt inte sett varken Oprah-intervjun eller Netflix-dokun men det var absolut självklart att jag skulle läsa boken. Så fort den fanns tillgänglig publicerades ju vissa särskilt snaskiga bitar men det var inte riktigt sådant jag var ute efter ändå. Jag bodde i England när Harry var som mest i ropet i media, på löpsedlarna var och varannan dag och tyckte synd om honom av och till.

Gjorde han bra grejer var han ändå inte lika bra som brorsan, gjorde han mindre bra grejer blev tabloiderna som vilddjur. Ja – han gjorde skitdumma grejer, Lex Naziuniform – men förlöjligandet av t.ex hans tid i armén var gamigt. Tanken bakom Spare är förstås att göra upp med media, gamla strukturer och familjen och detta blandat med roliga anekdoter och fina berättelser om vänskap blir en ganska underhållande och tänkvärd bok. Den är dessutom mycket bättre skriven än jag trodde.

Boken kan man köpa här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s