Smakebit på söndag, 27 november 2022 – The Agathas av Kathleen Glasgow och Liz Lawson

Glad första advent! Vi pyntade igår och satte faktiskt till och med upp granen. En liten plastgran ska sägas, men ändå. Jag är uppvuxen med att granen kommer upp först ett par dagar före julafton men nu får det bli såhär och det är väldigt mysigt. Idag kommer min mamma på adventsfika och för att hänga med Julia förstås och i eftermiddag går vi eventuellt på en adventsgudstjänst som är specialanpassad för barn. Vi är inte sådär vådligt religiösa, men Johannes och Julia går på rytmik i kyrkans regi och har blivit tjenis med kantorn, så det kanske blir så beroende på energinivåer på samtliga och humör på lillan, som väckte sin pappa vid fyratiden imorse.

Igår kväll somnade jag med telefonen i handen, läsande The Agathas av Kathleen Glasgow och Liz Lawson. Jag har haft den hemma från bibblan i två omgångar men inte hunnit läsa den någon gång, så var glad när de ville köpa in den som e-bok istället. Det ska vara en ”teen mystery” som jag sett lite här och var på sociala medier och hittills gillar jag den.

”I look at the flyer. It’s Brooke’s sophomore-year photo, her long brown hair shining, her eyes clear and bright blue. She’s tucked into a crevice if a tree, beautiful and perfect. Have you seen me? the flyer says. Missing since October 31st, 10pm, on or near Highway 1, off the Castle exit, possibly by the Lookout. Brooke Donovan, 5’5″, 105 pounds, brown hair, blue eyes.”

There’s something so sad about seeing a girl you know, even just glancingly, reduced to a photo on a piece of paper and a plea for help.”

Ur The Agathas av Kathleen Glasgow och Liz Lawson, HarperCollins: 2022

Jag önskar er alla en fin första advent! Fler Smakebitar finns hos Betraktninger.

8 reaktioner till “Smakebit på söndag, 27 november 2022 – The Agathas av Kathleen Glasgow och Liz Lawson”

  1. Osäker på om jag har sett till den här boken tidigare, men den låter ju trevlig. Om man kan använda det ordet i det här sammanhanget 🙂

    Gilla

  2. Mamma och pappa klädde alltid granen typ dagen före jul men vi som haft plastgran i över 10 år har alltid klätt den typ första advent för att hinna njuta av den. Efter julafton är man ju trött på jul och vill bara bli av med allt. I år har vi dock flyttat och har inte plats för gran längre så nu finns här bara en 30 cm-variant från min barndom. Och den kläddes idag!

    Gilla

  3. är uppvuxen med att granen kom in dagen innan julafton. nu när jag har ”egen” gran och barn och barnbarn kläs granen i absolut sista minuten med så mycket pynt att den håller på att välta. känner inte till The Agathas. gillar titeln. tack för smakebiten!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s