Smakebit på söndag, 6 november 2022 – Marple: Twelve new stories av diverse författarinnor

Men hur kan det ha gått två månader sedan jag var med och Smakebitade sist? Jag förstår verkligen inte var tiden tar vägen. Sedan dess har vi fått en ettåring och en fyrtioettåring i familjen, hösten har kommit och mörkret är här. Jag har inte så ont av det egentligen, men hade absolut föredragit om vi slapp hålla på att ställa om klockorna.

Jag läser så mycket jag hinner och har haft ganska bra flow de senaste månaderna, vilket betyder att jag ligger pinsamt mycket efter med texter här på bloggen. Just nu läser jag Marple: Twelve new stories, som är en samling nya noveller om Miss Marple av tolv olika kvinnliga författare – jag känner inte till alla i ärlighetens namn, men gissar att samtliga ägnar sig åt att skriva deckare och spänning för det gör åtminstone sex av de sju som jag faktiskt känner igen.

Veckans Smakebit kommer från Alyssa Coles novell Miss Marple takes Manhattan. Hon har rest till New York tillsammans med brorsonen (eller systersonen?) Raymond och hans fru Joan, eftersom en av Raymonds romaner har blivit pjäs på Broadway. Eller…?

”Well, they’ve certainly got the character dynamics down pat,” Raymond said, and then gave a sort of nervous chuckle. He looked around the shabby theatre and heaved a deep sigh. ”This will make for quite the dinner-party story one day, don’t you think? I’m tempted to say we should all just stretch the truth and say it was a smashing success that lit up Broadway, but I invited all my American friends to opening night so–”

Two things then happened at almost the same time – the electricity surged in a sharp stab of light, then went dark, and a chilling scream, straight out of a fifties monster film, filled the entire theatre from floor to rafters. The fading echoes of the terrifying sound still lingered as the lights slowly blinked back on.

”What happened?” Joan cried out.

Miss Marple stayed quiet, determined to go see what could be divined from the unpleasant situation that surely awaited them.”

Ur Alyssa Coles Miss Marple takes Broadway, ur antologin Marple: twelve new stories utgiven av HarperCollins 2022.

Ha en fantastiskt trevlig novembersöndag! Fler Smakebitar kan du hitta hos Betraktninger.

9 reaktioner till “Smakebit på söndag, 6 november 2022 – Marple: Twelve new stories av diverse författarinnor”

  1. Den här boken kände jag inte till. Det börjar bli vanligt det där med att ”stjäla” en annan författares karaktärer och jag är nog egentligen inte så glad i det.

    Gillad av 1 person

  2. Välkommen tillbaka! Förstår att det blir tidsbrist med en liten i familjen! Jag har inte läst Agatha Christies originalböcker om Miss Marple men har sett filmatiseringar. Tack för smakbit, trevlig söndag

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s