Veckans kulturfråga v. 36, 2022

Blogghösten är igång här, och jag hakar på de utmaningar jag gillar mest. Veckans kulturfråga hos enligt O är en sådan.

Frågan lyder:

Vilket bokformat föredrar du och varför?

Det är e-bok hela vägen för mig. Jag behöver kunna läsa med lampan släckt och då är det enda alternativet. Dessutom gillar jag att kunna plocka upp telefonen och läsa ett kapitel eller två när det finns en stund över, i väntan på en buss eller så.

Som Linda skriver är e-boksutbudet på Storytel halvbra vad gäller nyare titlar. Bibliotekens inköpsavdelning är antagligen jättetrötta på mig eftersom jag ofta lämnar inköpsförslag på såväl böcker som e-böcker – fast det jag ber om är nog sådant som är vida efterfrågat, fast alla inte vet att man kan be dem ta in det man vill ha.

Jag har en Storytel-läsplatta och en gammal Kindle som jag köpt på Tradera och funderar på att köpa mig en ny iPad då min gamla har många år på nacken. Det vore att slippa att läsa bibblaböcker endast på telefonen!

Jag försöker att bli bättre på att läsa fysiska böcker också för det är ju väldigt trevligt. Ont om tid dock, eftersom jag inte direkt kan ligga och läsa på kvällarna – men jag passar på när det går. Jag har alltid föredragit pocket framför inbundet, men börjar faktiskt skifta lite. Ljudböcker är jag hopplös på då jag bara tappar fokus och nog ändå föredrar att lyssna på podd som inte kräver så mycket koncentration.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s