The Paris Apartment av Lucy Foley

Lucy Foley är duktig på att skriva slutna-rummet-spänningsromaner och jag har sett fram emot att läsa The Paris Apartment ett bra tag. Och besviken blev jag inte!

Jess är ensam och pank när hon kommer till Paris. Hennes halvbror Ben har mer eller mindre motvilligt gått med på att låta henne bo hos honom ett tag. Hon behöver hålla sig undan ett tag efter att ha lämnat ännu ett jobb på ett mindre bra sätt och nog blir allting bättre i Paris!

När hon väl kommer fram och in i lägenheten blir hon förvånad över hur stor och fin den är – men ännu mer förvånad över att Ben inte är där. Han dyker inte heller upp, och efter ett tag börjar Jess försöka ta reda på var han kan ha tagit vägen.

De andra som bor i huset är allt annat än hjälpsamma. Det är en väldigt speciell blandning människor – en rik socialit, en schysst kille som var kompis med Ben, en ung tjej på gränsen till… något, en missbrukare – och en portvaktsfru. Alla döljer något och alla är misstänkta. Och misstänksamma.

Det är fullt med cliffhangers och korta kapitel och det är så väldigt bra och effektfullt tycker jag. Man vill ju komma vidare och man vill att det ska vara spännande hela tiden. Och det är det nästan – bitvis blir det lite väl utdraget. Men ja, kul idé och spännande och väldigt lyckad upplösning.

Boken kan man köpa här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s