När Lillan kom till jorden <3

Måndag 25 oktober kl 14:07 föddes vår underbara dotter. 51 cm och 3925 gram ren kärlek och lycka ❤ Allt gick bra, även om det blev lite utdraget på grund av väntetider – på ballongen, och på ett förlossningsrum. Nu i efterhand känns det som om själva förlossningsarbetet inte pågick sådär himla länge egentligen, men det blev väl ändå 21 timmar någonting efter att epiduralen satts och man tog hål på hinnorna. Folk säger att man förtränger allt sådant och all smärta och jag har aldrig trott dem, men nu kan jag förstå vad som menas i alla fall. Jag kommer inte ihåg alls hur smärtan kändes, jag har starkare minnen av märkliga små drömsekvenser mellan lustgaspuffarna – och att jag hävdade att jag absolut inte hade några fysiska krafter kvar i slutskedet men hörde både barnmorskor och sköterskor säga ”herregud vad stark hon är” långt borta i dimman. Det finns oerhörda reserver i kroppen.

Nu lever vi i bebisbubblan här hemma. För en gångs skull är det tacksamt att J jobbar så konstiga tider, för det betyder att han kan vara hemma i närmare tre veckor på sina tio pappadagar. Vi tar det lugnt och myser, sover lite middag när det går och förundras över det lilla barnets oerhörda gullighet. I helgen fyllde J 40 år, så vi hade flera små kaffekalas ute på gården där såväl mormor som storasyster äntligen fick träffa den lilla.

Jag hade otroligt läsflow dagarna innan förlossningen, men sedan dess har jag då inte läst många rader. Antingen somnar jag eller så är det någon som behöver något. Men det märker vi!

2 reaktioner till “När Lillan kom till jorden <3”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s