Smakebit på søndag, 16 maj 2021 – Du är min Bobby Jean av Yrsa Walldén

Kära nån, nu har halva maj gått och om två månader har jag semester. Det är inte klokt vad tiden går – nu är jag redo för lite ordentlig vår, bara. Sista dagen av en långhelg idag, det har varit jätteskönt men med ösregn nästan hela tiden.

Imorse läste jag Du är min Bobby Jean av Yrsa Walldén, i en sittning. Eller liggning, om man ska vara helt ärlig. Därifrån kommer veckans Smakebit! Bilden tog jag för några veckor sedan när jag just hämtat boken på biblioteket.

”Sjut att vi ska göra en Mando Diao-Fröding fast med Håkan Nesser”, säger Kajsa. ”Så jävla otippat.”

”Min mamma älskar faktiskt Håkan Nesser”, säger Glenn.

”Rimligt”, säger jag och fyller på min flaska med bara vin. All Fanta är slut nu, men jag känner inte ens den sträva smaken av vinet längre så det gör egentligen inget.

Jag börjar sjunga Känn ingen sorg för mig Göteborg för att reta Glenn ännu mer. Först låtsas han vara sur, sen börjar han faktiskt sjunga med. Jag börjar misstänka att hans ”Jag hatar Göteborg”-persona är lite av en image för att försöka sticka ut bland alla andra killar med smala ben och brunt hår bakom öronen som antagligen bor i Majorna och har slarvigt ritade tatueringar över sina underarmar som en kille som heter Petter eller Marcus har gjort på fyllan.”

Efter ett par Håkan Hellström-allsånger till reser sig Glenn hastigt upp och skriker om klockan. Hans rast var visst slut för över en timme sen. Med rosiga kinder springer han bort över gräsmattan medan jag och Kajsa skrattar.”

Ur Du är min Bobby Jean av Yrsa Walldén, Vox by Opal: 2021

Fler Smakebitar finns denna vecka hos Flukten fra virkeligheten!

I eftermiddag är det dags för digital bokcirkel igen, om Senseis portfölj av Hiromi Kawakami. Jag läste ut den också imorse (man hinner med mycket läsning om man vaknar tidigt och kan ligga och dra sig) och kan varmt rekommendera den – fantastiskt bra!

13 reaktioner till “Smakebit på søndag, 16 maj 2021 – Du är min Bobby Jean av Yrsa Walldén”

  1. Fantastiskt med körsbärsblommorna. Här är det sent och inte ens häggen har slagit ut. Boken kände jag inte alls till. Senseis portfölj ligger här bredvid och väntar, jag ser fram emot att läsa den men har stuckit emellan med en bok på månadens språk.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s