Smakebit på søndag, 14 mars 2021 – Concrete rose av Angie Thomas

Äntligen har jag Concrete Rose i min hand! Ja, och i min telefon, för samma dag som jag hade fått hem den från biblioteket blev e-boken tillgänglig i Libby. Detta är alltså förberättelsen till Angie Thomas otroliga The hate U give från 2017, och handlar om Starrs föräldrar som unga – kanske mest pappa Maverick, om man ska tro omslaget. Jag har bara precis börjat, och smakebiten kommer följaktligen från första sidan.

When it comes to the streets, there’s rules.

They ain’t written down, and you won’t find them in a book. It’s natural stuff you know the moment your momma let you out the house. Kinda like you know how to breathe without somebody telling you.

If there was a book though, there would be a whole section on streetball, and the most important rule would be at the top, in big bold letters:

Don’t get your ass beat in front of a fine girl, especially if she your girl.

But that’s exactly what I’m doing. Getting my ass beat in front of Lisa.

”It’s okay, Maverick,” she calls out from a picnic table. You’ve got this!

Ur Concrete Rose av Angie Thomas, Balzer + Bray: 2021

Annars sliter jag just nu lite grann med att läsa ut De sju morden på Evelyn Hardcastle. Den är till nästa söndags bokcirkel men jag känner att jag måste bli klar med den innan jag går över på Christoffer Carlssons Brinn mig en sol som jag förstås är extremt sugen på – så vi får se. Ska man tro väderleksrapporten ska det regna ordentligt i eftermiddag, och det är väl ändå det bästa läsvädret vi har 🙂

Fler Smakebitar finns denna vecka hos Astrid Terese!

7 reaktioner till “Smakebit på søndag, 14 mars 2021 – Concrete rose av Angie Thomas”

  1. Jag har inte hört ttalas om författaren eller boken, som verkar vara sprillans ny. Boken är skriven på dialekt, tycker det kan vara lite knepigt. Jag läste nyss Shuggie Bain där de pratade med uttalad dialekt och det orsakade en del problem med läsningen. Samtidigt blir det ju autentiskt. Tack för smakbit

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s